Ataşehir 0216 455 23 32
Videolar

Ortodonti tedavisine başlarken neler yapılmalıdır? Teller hemen takılabilir mi?

  • PAYLAŞ :

Ortodonti tedavisine başlarken neler yapılmalıdır? Teller hemen takılabilir mi? 19.4.1

Merhaba ,

Ortodonti tedavisine olan ihtiyaç herkes için farklı olabilir, kliniğimize ilk kez gelen hastaların kimi ön dişleri düzensiz ya da ayrık olduğu için kimi çenesini düzgün kapatamadığı için bazılarıysa da çene ve eklem ağrılarından dolayı  başvurmaktadır.

Problem ne olursa olsun teşhis tedavinin en önemli bölümüdür.

Bu cümleyi tekrar yazmak daha doğru olacak...

Teşhis tedavinin en önemli bölümüdür.

Ortodonti sadece dişlere takılan tellerin tedavisi değildir, çiğneme sisteminin ve buna bağlı yapıların rehabilitasyonudur. Başka bir ifadeyle dişlerin, diş etlerinin, çene kemiklerinin, çene eklemlerinin ve çiğneme kaslarının sağlıklı çalışmasını planlar, ve gerekliyse bunların tedavilerini uygularız.

Peki teşhis ve tedavi planı nasıl yapılır? Örneğin bir dahiliye uzmanı hastalığınızın teşhisi ve tedavisi için sizden kan tahlili, bir beyin cerrahı mr ya da bir kardiyolog ekg isteyebilir.  

Bir ortodonti uzmanı için gerekenler ise temel olarak, yüz fotoğraflarınız ve ağız içi fotoğraflar, sefalometrik film dediğimiz kafanın yandan çekilen röntgeni, panoramik  diş filmi, ağızdan alınan ölçüler ve dişlerin nasıl kapandığını gösteren kapanış kayıtlarıdır.

Gerekli görülürse MR ve Bilgisayarlı Tomografi de bunlara eklenebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=SOqFpfRh7Xw  linkten detaylı bilgi alabilirsiniz

Bütün bu verileri elde ettikten sonra bir analiz yapar, hastanızın şuan ki durumunu belirlersiniz.  Hastanızın esas şikayetiyle bu durumu karşılaştırır tedavi hedeflerinizi oluşturursunuz. İşte bu ikisinin birleşimi tedavi planı dediğimiz, sizin aylar boyunca sürecek olan tedavinizin omurgasını oluşturur.

ortodonti-tedavisine-baslarken-neler-yapilmalidir-teller-hemen-takilabilir-mi